shadow

Pasientinformasjon på norsk

Brosjyrer med pasientinformasjon fra BMJ Best Practice, oversatt og tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket.

Velg bokstav i alfabetet for å finne riktig brosjyre:

Nakkesleng – Whiplash

Har du fått en nakkeslengskade, vil halsen være smertefullt og stiv. Du kan også få hodepine og konsentrasjonsvansker. Nakken blir normalt bra av seg selv, men det kan være lurt å følge rådene i denne brosjyren.

Nakkesmerter/kink i nakken

Nakkesmerter oppstår gjerne akutt. De blir ofte bedre etter et par dager og forsvinner vanligvis helt etter omtrent en uke. Hvis smertene ikke forsvinner eller blir verre, kan det være nødvendig med behandling.

Neglsopp

Hvis neglene dine blir sprø og hvite, kan de være infisert med sopp. Neglsopp er ufarlig, men kan være skjemmende. De fleste har nytte av behandling.

Neglsopp: Hvordan forebygge og behandle neglsopp

Det finnes mange gode råd for hvordan du kan forebygge og behandle soppinfeksjon i negler. Denne brosjyren er laget ved å samle den mest oppdaterte forskningen om hvilke forbyggende råd som fungerer best.

Neseblødning hos barn

De fleste barn blør neseblod fra tid til annen. Som oftest kan man stanse neseblødningen ved å lene seg fremover og klemme nesevingene mot neseskilleveggen i fem minutter.

Non-Hodgkin lymfom

Det kan være svært urovekkende å få en kreftdiagnose, men det finnes effektiv behandling for flere typer non-Hodgkins lymfom.

Nyrebekkenbetennelse

En infeksjon i nyrene kan være alvorlig, men rett behandling kan gi rask bedring.

Nyrestein

Nyresteinsanfall kan være svært smertefullt, men steinene kommer som regel ut av seg selv. I motsatt fall, finnes det god behandling.

Nyresykdom – kronisk

Hvis du har kronisk nyresykdom, mister nyrene gradvis evnen til å filtrere avfallsstoffer og overflødig væske fra blodet. Det er en alvorlig tilstand, men det finnes god behandling som kan hjelpe til å bremse sykdommen.


Helsebiblioteket.no | Ansv. redaktør: Prof. dr.med. Magne Nylenna | Om oss
Tlf.: 464 00 486 | E-post: redaksjonen@helsebiblioteket.no | Vilkår for bruk
Facebook-ikon Følg oss på Facebook  |  Twitter-ikon Følg oss på Twitter