Akutt elveblest: antihistamin alene eller med prednisolon?

Hva er den beste behandlingen av akutt elveblest? En podkast hjelper deg med å komme fram til svaret.

Akutt elveblest kan komme av mange årsaker: kulde, varme, mat, parfyme, infeksjoner og legemidler. Foruten å fjerne allergenet, vil vi også dempe straksreaksjonen med legemidler. Men hva er best behandling?

En ny studie som det blir referert til i POEM episode 389 viser at tillegg med prednisolon sammen med antihistaminer ikke gir noen fordeler.

Hvor fant jeg nyheten?

Helsebiblioteket har laget en samling av podkaster. Neste gang du klipper hekken eller vasker bilen kan du gå inn på Effektiv medisinsk oppdatering: Podcasts og velge mellom en rekke nyheter som kanskje endrer din praksis!

Referanse

Essential Evidence Plus. POEM of the Week Podcast. Episode 389: steroid vs antihistamine treatment of acute hives. 09 okt. 2017.

(http://www.helsebiblioteket.no/allmennmedisin/aktuelt/akutt-elveblest-antihistamin-alene-eller-med-prednisolon)