Pasientinformasjon fra BMJ Best Practice og PharmaSafe som du kan gi til pasienter og pårørende.

Viser 41 - 56 av totalt 56
 • Prostatitt – kronisk

   - Kronisk prostatitt innebærer smerter bak pungen, i bekkenet, lysken eller nedre del av ryggen.

  BMJ Publishing Group. 

 • Rosen (erysipelas)

   - Rosen (erysipelas) er en hudinfeksjon som kjennetegnes ved at den infiserte huden er rød, betent og sår. Infeksjonen lar seg vanligvis enkelt behandle med antibiotika.

  BMJ Publishing Group. 

 • Soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt)

   - Den vanligste plagen ved soppinfeksjon i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Soppen er vanligvis enkel å behandle, men noen kvinner sliter med tilbakevendende soppinfeksjon.

  BMJ Publishing Group. 

 • Syfilis

   - Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjon forårsaket av bakterien Treponema pallidum. Infeksjonen behandles med antibiotika. Ubehandlet syfilis kan gi alvorlige helseproblemer.

  BMJ Publishing Group. 

 • Tannbyll

   - En tannbyll er en infisert lomme av puss som dannes ved roten av en tann eller i nærliggende vev eller bein. Det kan være svært smertefullt, men de fleste blir raskt bra med behandling. Ubehandlet tannbyll kan imidlertid gi alvorlige helseproblemer.

  BMJ Publishing Group. 

 • Tonsillitt

   - Tonsillitt er en variant av sår hals. Det kan føre til svært redusert allmenntilstand og til at en blir sengeliggende noen få dager.

  BMJ Publishing Group. 

 • Trøske - soppinfeksjon i munn og svelg

   - Trøske kjennetegnes av små hvite eller røde flekker på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur.

  BMJ Publishing Group. 

 • Tuberkulose

   - Tuberkulose er en alvorlig infeksjon. Den spres med ørsmå dråper i hosten til folk som har lungetuberkulose. Hvis du har blitt syk med tuberkulose, trenger du antibiotikabehandling i minst seks måneder.

  BMJ Publishing Group. 

 • Urinveisinfeksjon hos barn

   - Urinveisinfeksjon hos barn er vanligvis enkel å behandle med antibiotika, men kan være vanskelig å oppdage. Det er nødvendig med urinprøve for å stille sikker diagnose.

  BMJ Publishing Group. 

 • Vaksinering mot Hepatitt B

   - Hepatitt B er en infeksjon med et virus som angriper leveren. Infeksjonen kan være så mild at forløpet er uten symptomer. De fleste blir bra uten behandling. Men noen ganger kan infeksjonen bli kronisk og i verste fall livstruende. Smitte kan unngås med vaksinasjon mot hepatitt B.

  BMJ Publishing Group. 

 • Vannkopper

   - Vannkopper er en smittsom barnesykdom og kjennetegnes av lett feber og kløende, væskefylte blemmer. Utslettet blir som regel borte etter en uke.

  BMJ Publishing Group. 

 • Vorter

   - Vorter er ufarlige og blir ofte borte av seg selv. Hos noen forsvinner imidlertid ikke vortene uten behandling.

  BMJ Publishing Group. 

 • Zikavirus

   - Zikavirusinfeksjon er en sykdom som hovedsakelig spres med stikk fra enkelte typer mygg. Den største bekymringen om zika i øyeblikket er at gravide kvinner som er smittet kan få barn med hjerneskade (mikrokefali).

  BMJ Publishing Group. 

 • Ørebetennelse hos barn – akutt

   - Dersom barnet ditt tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det skyldes en akutt mellomørebetennelse. De fleste blir bedre etter et par dager, men antibiotika kan være nødvendig i enkelte tilfeller. Paracetamol kan brukes for å lindre smertene.

  BMJ Publishing Group. 

 • Ørebetennelse med pussekresjon

   - Ørebetennelse med utflod av puss kan skade hørselen. Vanligvis behandles dette med antibiotika.

  BMJ Publishing Group. 

 • Øyekatarr – konjunktivitt

   - Øyekatarr kjennetegnes av rennende, røde eller såre øyne. Blir du ikke bedre etter en dag eller to, bør du kontakte lege.

  BMJ Publishing Group. 

(http://www.helsebiblioteket.no/pasientinformasjon/infeksjon?index=40&list-front-page-content=245357&list-result-look=type-2-publisher&submenu=type-1)