Les gratis: Helsebibliotekets tidsskrifter om søvn og søvnforstyrrelser

Helsebiblioteket abonnerer på tidsskrifter med faglig innhold relevant for søvn og søvnproblemer. Du finner lenker til tidsskriftene under.

Søvnforstyrrelser er et svært vanlig problem. Ill.foto: DOConnell, iStockphoto

I Helsebibliotekets rikholdige utvalg fins blant annet de fleste tidsskriftene til den amerikanske psykologforeningen (APA). De fleste av tidsskriftene må du være innlogget på Helsebiblioteket for å kunne lese. Hvis du ikke allerede er personlig bruker, kan du registrere deg gratis på et par minutter.

De fleste arbeidsplasser innen helsevesenet blir automatisk gjenkjent på IP-adresse, så er du på jobben, er sjansen stor for at du slipper å logge inn. Enkelte av tidsskriftene har lagt inn en forsinkelse, slik at man ikke får lest de aller siste numrene.

Her er noen av tidsskriftene som regelmessig bringer innhold relevant for søvnforstyrrelser:

Dreaming
Tilgjengelig fra 2004. Publiserer akademiske artikler knyttet til drømming sett fra flere faglige vinkler. Artiklene inkluderer biologiske sider ved drømming og laboratorieforskning, samt psykologiske artikler og klinisk arbeid.

Sleep and Hypnosis
Tilgjengelig fra 2004. Dette tidsskriftet fokuserer på søvn, drømmer og hypnose. Tidsskriftet har en flerfaglig og internasjonal profil.  Det henvender seg til forskere, lærere og klinikere som arbeider med søvn, drømmer eller hypnose.

Sleep and Breathing
Tilgjengelig fra 1997, men med ett års forsinkelse. Snorking og søvnapné er blant temaene.

Sleep disorders
Tilgjengelig fra 2012. Fagfellevurdert tidsskrift om søvnforstyrrelser.

Aktuelle lenker:

Tidsskrifter med stoff om søvnforstyrrelser

Helsebibliotekets sider om søvnforstyrrelser

Helsebibliotekets tidsskrifter

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.
Disclaimer: Fotografiene på PsykNytt er illustrasjonsfoto.

Aktuelle søkeord: søvn, søvnforstyrrelser, søvnløshet, søvnmangel, søvnforstyrrelse, insomni, drømmer, tidsskrifter

Les mer om søvnforstyrrelser og tidsskrifter, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(http://www.helsebiblioteket.no/psykisk-helse/aktuelt/les-gratis-helsebibliotekets-tidsskrifter-om-sovn-og-sovnforstyrrelser)