Viser 1 - 18 av totalt 18
  • Undervisning i bruk av pasientheis hjemme hos pasienten

Ambulante tjenester

- Gjennom ambulante tjenester møter helsepersonell pasientene og brukerne der de er. Helsepersonell etablerer kontakt på pasientens premisser, og vil ofte dekke ulike behov på tvers av fag og sektorer.

• ung kvinne som må velge hvilken vei hun skal gå

Etikk i helsevesenet

- Etikk er et mangslungent tema, og det vil ofte være mest nyttig å se på etikk for den enkelte yrkesgruppe eller fagområde.

• sykepleierUndervisningCOLOURBOX29864767

Etter- og videreutdanning for helsepersonell

- Det finnes mange etter – og videreutdanninger innen de fleste yrkesgruppene i helse- og omsorg. Nedenfor finner du noen eksempler på slike. Det finnes også mange enkeltemner man kan ta hvis man ikke har mulighet til å ta lengre studieløp.

• Ung jente på helsestasjon for ungdom.

Helsestasjon for ungdom i de fleste kommuner

- Fra 2017 har Helsedirektoratet fått på plass en oversikt over hvilke kommuner som har et tilbud om Helsestasjon for ungdom – og det viser seg at 341 kommuner har det.

• pasientforløpCOLOURBOX3681012

Her finner du nyttig kunnskap om helhetlige pasientforløp

- Et helhetlig pasientforløp er «En helhetlig, sammenhengende beskrivelse av en eller flere pasienters kontakter med ulike deler av helsevesenet i løpet av en sykdomsperiode» ifølge Helsedirektoratet.

• sorgstøtteCOLOURBOX18438625

Her finner du nyttig kunnskap om sorgstøtte

- Når man opplever tap i livet, er det helt normalt å føle sorg. Sorg kan for utenforstående forveksles med depresjonssymptomer.

• Barn med trehjulssykkel

Her finner du nyttige tips om barn og ungdoms helse

- Temaet barn og unge er stort. Ved et raskt søk på barn og unge på Helsebiblioteket finner man utallige dokumenter.

• Rullestolbruker, bare hånd synlig.

Hjelpemiddeldatabasen - gjør livet litt lettere

- I Hjelpemiddelbasen finner du informasjon om hjelpemidler som kan være nyttige for personer med nedsatt funksjonsevne.

• Illustrasjonsfoto fra Sex og samfunn.

Hva er den beste langtidsvirkende prevensjon?

- Helsemyndighetene anbefaler bruk av langtidsvirkende prevensjon. Langtidsvirkende prevensjon kalles også LARC (Long Acting Reversible Contraceptives). Grunnen til anbefalingen er at de er trygge, og at de ikke har brukerfeil.

• vaksinasjonCOLOURBOX8103462

Hva kan Helsebiblioteket tilby helsesøstre?

- Når man skal søke etter informasjon, er det som regel en fordel å ta hensyn til den såkalte kunnskapspyramiden.

• Bilde av rullator fra stock.xchng

Hvem kan søke om hjelpemidler?

- Pasienten må ha en varig (over to år) og vesentlig redusert funksjonsevne for å kunne søke om hjelpemidler.

• Lege og sykepleier, sprøyte

Kvalitetssikrede kilder - nyre- og urinveissykdommer

- Heldigvis blir vi stadig eldre i Norge, men da øker og da også pasienter i dialyse, personer med høyt blodtrykk, urinveisproblemer osv. Hvilke ressurser kan hjelpe deg som nyresykepleier til å holde deg oppdatert og til å bedre situasjonen til pasientene?

• Legemiddelgjennomgang – sjekklista finnes nå også elektronisk

- Sjekkliste for legemiddelgjennomganger er utgitt av Legemiddelverket, Helsedirektoratet og Pasientsikkerhetsprogrammet. En elektronisk versjon finnes på www.kunnskapssenteret.no.

• Legemiddelutregning – app til bruk i den kliniske hverdagen

- Appen, som er fritt tilgjengelig, er laget for utregning av fortynninger, antall tabletter/ml som den ordinerte dosen tilsvarer, infusjonshastighet med mer. Den er kun et verktøy, og erstatter ikke helsepersonells ansvar for dosen som gis.

• palliasjonCOLOURBOX33025505

Lindrende behandling

- Lindrende behandling (palliasjon) blir av WHO beskrevet som en tilnærming som forbedrer livskvalitet for pasienter med livstruende sykdom og deres familier.

• ambulansehelikopterCOLOURBOX35485378

Observasjonskompetanse

- Som en følge av samhandlingsreformen blir stadig flere og sykere pasienter behandlet og fulgt opp i kommunehelsetjenesten. Det er derfor viktig at de ansatte i kommunehelsetjenesten har nok kunnskap til å oppdage endringer i helsetilstand på et tidlig tidspunkt.

• Ung kvinne hos legen

Prevensjon til unge jenter

- Det viktigste prinsippet ved forskrivning av prevensjon, er å forhøre seg om hva brukeren selv ønsker, og så gi henne det, hvis det ikke foreligger direkte kontraindikasjoner.

• undervisningCOLOURBOX23677824

Vil du videreutdanne deg i epilepsi og helserådgivning?

- Oslo Met starter i januar 2019 en videreutdanning i epilepsi og helseveiledning som et pilotstudium. Personer med bachelor innen helse- og sosialfag eller pedagogisk høgskoleutdannning inviteres til å søke.

(/sykepleie/aktuelt)