Helsebiblioteket gir alt helsepersonell fri tilgang til Guidelines International Network (G-I-N). Dette internasjonale retningslinjebiblioteket inneholder mer enn 5 000 retningslinjer, kunnskapsoppsummeringer og nyheter fra eget medlemsland.

Artikkelen ble sist oppdatert 07.04.2014
Norge er det første land i verden som gir alle helsearbeidere fri tilgang til G-I-N – Guidelines International Network. Avtalen ble undertegnet på den årlige G-I-N-konferansen i Toronto i Canada i august 2007. Helsebiblioteket ved Øystein Eiring og Anne Hilde Røsvik deltok.
Tilgang for helsepersonell
Alt norsk helsepersonell får tilgang til over 5 000 retningslinjer ved å følge denne lenken:
G-I-N – Guidelines International Network
G-I-N ble grunnlagt i 2002 og har nå 76 medlemsorganisasjoner fra 36 land i Amerika, Europa, Australia, Asia og Afrika.
Mer enn retningslinjer
G-I-N inneholder mer enn retningslinjer, blant annet:
- Verktøy for utvikling av retningslinjer
- Trenings- og opplæringsressurser
- Pasient- og forbrukertjenester
- AGREE-verktøyet
- Hjelp til implementering
- Nyhetsbrev gjør det enkelt å følge med på aktivitetene
Gode søkemuligheter gjør at det er lett å finne retningslinjene du leter etter.
Pasienter bør innvolveres
G-I-N har også opprettet en egen arbeidsgruppe som utarbeider metoder for innvolvering av pasienter i arbeidet med utarbeidelse av retningslinjer. Dette er et område som har vært forsømt i retningslinjearbeid tidligere.
Nordisk samarbeid
Helsebiblioteket vil delta på den årlige G-I-N-konferansen, som i år arrangeres i Helsinki i Finland. Her vil Norge delta på et møte for å bedre G-I-N-samarbeidet i Norden, blant annet ved å gjøre retningslinjer fra alle nordiske land lett tilgjengelig for hverandre.
Norsk retningslinjedatabase
I Helsebibliotekets brukerundersøkelse fra juni 2007, kom ønsket om enkel og fri tilgang på kliniske retningslinjer på en delt førsteplass. Helsebiblioteket jobber derfor også med å utvide og forbedre den norske retningslinjesamlingen. G-I-N vil være et godt supplement på mange fagområder der vi mangler gode, oppdaterte norske retningslinjer.
For spørsmål, kontakt gjerne prosjektleder Anne Hilde Røsvik på e-post aro@helsebiblioteket.no eller telefon 915 49 235. Helsebibliotekets redaksjon kan kontaktes på e-post redaksjonen@helsebiblioteket.no eller telefon 23 25 50 00.