Her finner du skåringsverktøy for bruk innen akuttpsykiatri

Publiseringsdato 16.02.2021
Her finner du skåringsverktøy for bruk innen akuttpsykiatri
Skåringsverktøy kan være til hjelp ved journalopptak i akuttpsykiatrien. Ill.foto: Mostphotos

En rekke skåringsverktøy er aktuelle når pasienter blir innlagt til akutt psykiatrisk behandling. Helsebiblioteket har samlet lenker til aktuelle verktøy som er fritt tilgjengelig på norsk.

Pasienter som blir lagt inn til akutt psykiatrisk behandling, kan i større eller mindre grad være i stand til å svare på spørsmål fra skåringsverktøy. Det kan være god grunn til å vente noen dager. Når pasienten er klar for det, er en rekke skåringsverktøy aktuelle.

Helsebiblioteket har samlet et knippe fritt tilgjengelige, norskspråklige skåringsverktøy som kan være nyttige i dette arbeidet. Du finner dem på våre sider om akuttpsykiatriSkriv gjerne ut!

Du kan fritt bruke og skrive ut alle skåringsverktøyene Helsebiblioteket har samlet.

Av de mest kjente verktøyene nevner vi:

• BVC – Brøset Violence Checklist
  • M.I.N.I. – Mini International Neuropsychiatric Interview
  • MADRS – Montgomery and Åsberg Depression Rating Scale

Hvis du kjenner til relevante skåringsverktøy som er fritt tilgjengelige på norsk, og som Helsebiblioteket ikke har med i samlingen, send gjerne en e-post til nettredaktøren.

Aktuell lenke:

Akuttpsykiatri (Helsebiblioteket)

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.

Les mer om akuttpsykiatri og skåringsverktøy, eller gå til siste nummer av PsykNytt.