Min plan – norsk app for kriseplan

Publiseringsdato 04.11.2014
Min plan – norsk app for kriseplan
Minplan utnytter kartverktøyet på mobilen for å vise vei til nærmeste legevakt. Skjermbilde 3.11.2014
Sammen med danske utviklere har Sørlandet sykehus og det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet laget en elegant liten app for personlig kriseplan.

I denne appen kan brukeren selv legge inn opplysninger som:

  • Mine faresignaler
  • Strategier og løsninger
  • Nettverk

Mine faresignaler kan være symptomer, situasjoner og stemninger som kan tenkes å utløse uønskede hendelser. Strategier og løsninger kan registreres så man enkelt kan huske hva man bestemte seg for å gjøre i krisesituasjoner. Under menyvalget Nettverk kan brukeren registrere hvem han kan ringe til dersom livet skulle bli ekstra vanskelig.

Har man skadet seg eller står i fare for å gjøre det, kan det være livsviktig å komme raskt til legevakt. Appen har derfor en karttjeneste for å finne veien og telefonnummeret til nærmeste legevakt.

Appen har lagt inn numrene til Hjelpetelefonen til Mental Helse og Alarmtelefonen for barn og unge slik at det skal være lett å kontakte disse.

Minplan får du gratis til iPhone og Android-telefoner. For å laste ned til iPhone, klikker du App Store-ikonet på telefonen og søker på kriseplan eller minplan. Har du en Android-telefon, klikker du på Google Play-ikonet og søker på kriseplan eller minplan.

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt. Lenker oppdatert 03.10.2016.

Les mer om akuttpsykiatri, ikt og selvmord og selvskade, eller gå til siste nummer av PsykNytt.