Legevakthåndboken – nå også som app

Legevakthåndboken, en praktisk håndbok for helsepersonell, kan nå lastes ned som applikasjon til smarttelefoner og nettbrett – helt gratis.

Barn med skade_får hjelp av lege
Legevakthåndboken er nå gratis tilgjengelig som app. Foto: Tone Morken, Nklm

Helsebiblioteket.no lanserte i samarbeid med Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin og Gyldendal Akademisk, en oppdatert digital utgave av Legevakthåndboken 6. september.

Håndboka er gratis tilgjengelig på Internett for alle i Norge.

Tilgjengelig som app

Nå er Legevakthåndboken også tilgjengelig som applikasjon for iPhone og Android-telefoner, samt for nettbrett. Appen er en offline-utgave som vil fungere uavhengig av nettilgang.

Appen kan lastes ned gratis fra App Store eller Google Play.

Behandlingsråd på legevakt

Legevakthåndboken er en praktisk håndbok som gir helsepersonell behandlingsråd på legevakt. Her kan helsepersonell finne relevante prosedyrer for de mest kritiske situasjonene, i tillegg til informasjon om behandling av andre legevaktrelevante tilstander.

Håndboken er i all hovedsak beregnet på legevaktsleger, men den kan også være nyttig for studenter, ambulansepersonell og legevaktpersonell for øvrig.

Appen er, i likhet med nettversjonen, delt opp i fire hoveddeler: «Når det haster», «Symptomer og sykdommer», «Skader» og «Adminstrative forhold».

Nye redaktører i utviklingen av Legevakthåndboken på nett, mobil og nettbrett er Ingrid Hjulstad Johansen og Jesper Blinkenberg, som begge er knyttet til Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin i Bergen.

(/om-oss/artikkelarkiv/legevakthandboken-na-ogsa-som-app)