Min plan – norsk app for kriseplan

Sammen med danske utviklere har Sørlandet sykehus og det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet laget en elegant liten app for personlig kriseplan.

MINPLAN skjermbilde
Minplan utnytter kartverktøyet på mobilen for å vise vei til nærmeste legevakt. Skjermbilde 3.11.2014

I denne appen kan brukeren selv legge inn opplysninger som:

  • Mine faresignaler
  • Strategier og løsninger
  • Nettverk

Mine faresignaler kan være symptomer, situasjoner og stemninger som kan tenkes å utløse uønskede hendelser. Strategier og løsninger kan registreres så man enkelt kan huske hva man bestemte seg for å gjøre i krisesituasjoner. Under menyvalget Nettverk kan brukeren registrere hvem han kan ringe til dersom livet skulle bli ekstra vanskelig.

Har man skadet seg eller står i fare for å gjøre det, kan det være livsviktig å komme raskt til legevakt. Appen har derfor en karttjeneste for å finne veien og telefonnummeret til nærmeste legevakt.

Appen har lagt inn numrene til Hjelpetelefonen til Mental Helse og Alarmtelefonen for barn og unge slik at det skal være lett å kontakte disse.

Minplan får du gratis til iPhone og Android-telefoner. For å laste ned til iPhone, klikker du App Store-ikonet på telefonen og søker på kriseplan eller minplan. Har du en Android-telefon, klikker du på Google Play-ikonet og søker på kriseplan eller minplan.

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt. Lenker oppdatert 03.10.2016.

Les mer om akuttpsykiatri, ikt og selvmord og selvskade, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

 

(/psykisk-helse/aktuelt/min-plan-norsk-app-for-kriseplan)