Helsebiblioteket må kutte i tidsskrifttilbudet – også for nevrologi

Høy dollarkurs og lav kronekurs har ført til at Helsebiblioteket må kutte i tilbudet til norsk helsepersonell, også innen nevrologi.

Bilde av et barn og en ung mann som leser.

Det blir færre tidsskrifter på Helsebiblioteket. Foto: mammamaart, iStockphoto

Helsebibliotekets tilbud er blant annet bygget på avtaler med leverandører av tidsskrifter. Avtalene er i stor grad knyttet til utenlandsk valuta, spesielt amerikanske dollar. Når dollaren blir sterk, blir avtalene dyrere for Helsebiblioteket.

Som en følge av dette, vil to av Helsebibliotekets avtaler ikke vil bli fornyet. Det gjelder det nåværende tilbudet fra Lippincott Williams and Wilkins med rundt 145 tidsskrift-titler.

Av disse tidsskriftene er flere spesielt beregnet på dem som arbeider innen nevrologi-feltet:

• Neurology
  • Stroke
  • Spine
  • Lancet Neurology
  • Neuroreport
  • Current Opinion in Neurology

Andre fagfelter mister titler som Circulation, Critical Care Medicine, Anesthesiology, Cancer Nursing og Obstetrics & Gynecology. I tillegg vil tilgangen til det godt kjente tidsskriftet The Lancet, med tre tilhørende spesialtidsskrifter (The Lancet Neurology, The Lancet Oncology, The Lancet Infectious Diseases), forsvinne som løpende tidsskrifter fra Helsebiblioteket. The Lancet vil være tilgjengelig med forsinkelse gjennom en samlepakke fra ProQuest (husk å logge inn på Helsebiblioteket først).

Aktuelle lenker:

Kunnskapssenterets nyhetsartikkel om kuttene

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.

Les mer om tidsskrifter, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(http://www.helsebiblioteket.no/nevrologi/aktuelt/helsebiblioteket-ma-kutte-i-tidsskrifttilbudet-ogsa-for-psykisk-helse%281%29)