Anatomisk atlas på norsk

Anatomisk atlas er et oppslagsverk med illustrasjoner, bilder og tekst som beskriver kroppens ulike deler og organer. Oppslagsverket er gratis gjennom Helsebiblioteket.no.

Skjermbilde fra Anatomisk atlas (17.3.2011)

Oppslagsverket Anatomisk atlas er oversatt av Helsebiblioteket.no og er fritt tilgjengelig for alle norske nettbrukere.

Selv om oppslagsverket i utgangspunktet er rettet mot pasienter og pårørende, er det også nyttig for helsepersonell og studenter innen medisin og helsefag.

Slik bruker du atlaset

Gjennom en venstremeny eller en nedtrekksmeny over illustrasjonene, velger du kjønn og hvilket perspektiv du vil se kroppen fra – forfra, i profil eller bakfra. Deretter velger du kroppsdel eller organ.

Hvis du velger «Kvinne bakfra», kan du bla videre til for eksempel «Ryggens muskler» under «Muskler og sener» og få fram en illustrasjon av kappemuskel.

Alle illustrasjoner er beskrevet med navn på norsk og latin, samt en kort forklarende tekst. I verktøylinja nedenfor illustrasjonen kan du blant annet forstørre eller skrive ut. Ved å velge hånd-ikonet, kan du klikke på og gå direkte til andre kroppsdeler.

Anatomisk atlas inneholder også et fritekstsøk og en alfabetisk meny som kan hjelpe deg til å finne fram.

Øverst til høyre i skjermbildet kan du klikke på «Vis demo» for å se en interaktiv beskrivelse av hvordan du bruker Anatomisk atlas.

Gratis for norske brukere

Oppslagsverket er fritt tilgjengelig for alle norske nettbrukere. Helsebiblioteket.no har kjøpt rettighetene til å oversette Anatomisk atlas fra det svenske pasientinformasjonsnettstedet 1177.se.

Den norske medisinske illustratøren Kari Toverud står bak illustrasjonene.

Bruk av Anatomisk atlas krever at du har Flash installert på datamaskinen.

» Prøv oppslagsverket Anatomisk atlas

(http://www.helsebiblioteket.no/om-oss/artikkelarkiv/anatomisk-atlas-pa-norsk)