Pasientinformasjon fra BMJ Best Practice og PharmaSafe som du kan gi til pasienter og pårørende.

Viser 21 - 40 av totalt 50
 • Hoste hos barn

   - Hoste er svært vanlig hos barn, men det er ikke vanlig hos spedbarn. Hoste er oftest ufarlig og skal ikke behandles.

  PharmaSafe. 

 • Kolikk hos spedbarn

   - Spedbarnskolikk kjennetegnes av gråt som varer i flere timer daglig hos et ellers friskt barn. I denne brosjyren vil du finne råd for å roe ned babyen.

  BMJ Publishing Group. 

 • Kolikk hos spedbarn

   - Alle spedbarn er urolige i perioder og kan gråte 1-2 timer om dagen. Omtrent én av fire spedbarn i alderen 0-4 måneder gråter mer. Disse barna kan ha perioder med utrøstelig gråt og/eller mye uro, men er for øvrig friske med god utvikling og tilfredsstillende vektøkning. Tilstanden kalles spedbarnskolikk.

  PharmaSafe. 

 • Kosttilskudd for barn

   - Barn får tilstrekkelig av alle vitaminer og mineraler (blant annet jern) gjennom variert kost, med unntak av D-vitamin som må gis som ekstra tilskudd fra fire ukers alder. Fluor anbefales også som tilskudd i form av fluortannkrem fra barnet får sin første tann.

  PharmaSafe. 

 • Kronisk utmattelsessyndrom (CFS/ME)

   - Kronisk utmattelsessyndrom (CFS/ME) kjennetegnes av en gjennomgripende energisvikt som varer i mer enn seks måneder. Det finnes foreløpig ingen dokumentert behandling som kan kurere CFS/ME, men det foregår mye forskning og ny kunnskap kommer til.

  BMJ Publishing Group. 

 • Krybbedød/SIDS- hvordan redusere risiko?

   - Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) er en tilstand der et barn dør plutselig mens det sover uten at man finner noen årsak. SIDS kalles også krybbedød. Det er ikke vanlig og forekommer svært sjelden etter at barnet er eldre enn seks måneder. Det kan tas noen forhåndsregler for å redusere risikoen ytterligere.

  BMJ Publishing Group. 

 • Medisininntak hos barn - enkle teknikker

   - Små barn forstår ofte ikke hvorfor de trenger medisin. Med tålmodighet, bestemthet og enkle teknikker kan det være lettere å få gitt medisinen til barnet.

  PharmaSafe. 

 • Migrene hos barn og tenåringer

   - Migrene hos barn og tenåringer kan være svært smertefullt og hemmende. Å stille riktig diagnose er viktig for å kunne gi best mulig behandling.

  BMJ Publishing Group. 

 • Neseblødning hos barn

   - De fleste barn blør neseblod fra tid til annen. Som oftest kan man stanse neseblødningen ved å lene seg fremover og klemme nesevingene mot neseskilleveggen i fem minutter.

  BMJ Publishing Group. 

 • Når bør jeg trekke visdomstennene?

   - Med mindre visdomstennene forårsaker smerter eller andre problemer, trenger du ikke å fjerne dem.

  BMJ Publishing Group. 

 • Overvekt hos barn

   - Overvekt er et problem som rammer flere og flere barn. Er barnet ditt overvektig finnes det behandlinger som kan hjelpe barnet til en sunnere vekt.

  BMJ Publishing Group. 

 • Overvekt – hvordan gå ned i vekt

   - Å gå ned i vekt er ikke alltid lett. Ved hjelp av sunne kostholdsendringer, regelmessig mosjon og riktig veiledning er målet kanskje nærmere enn du tror.

  BMJ Publishing Group. 

 • Puss i øyet hos barn

   - Barnets øyne er vanligvis klare og blanke, men litt sekret og tåreflod i øynene er normalt.

  PharmaSafe. 

 • Sengevæting (enurese)

   - Mange barn tisser på seg om natten, men de fleste vokser det av seg. Opplever du at barnet ditt plages av dette, eller at du som pårørende bekymrer deg, kan du oppsøke lege.

  BMJ Publishing Group. 

 • Småmark hos barn

   - Et tegn på småmark er kløe rundt endetarmsåpningen, men mange merker ingenting.

  PharmaSafe. 

 • Solbeskyttelse - barn og sol

   - Vi trenger sol, men langvarig soling og solbrenthet er skadelig.

  PharmaSafe. 

 • Sure oppstøt (refluks/GØRS) hos barn

   - Gulping er svært vanlig hos spedbarn og små barn. Det skaper vanligvis ingen problemer, og de fleste vokser det av seg. Dersom barnet gulper uvanlig ofte, viser tegn til ubehag og manglende vektøkning, kan dette skyldes gastroøsofageal reflukssykdom (GØRS). Behandling kan noen ganger være nødvendig, avhengig av barnets symptomer.

  BMJ Publishing Group. 

 • Svangerskapskvalme

   - Svangerskapskvalme er en av de vanligste plagene hos gravide. Studier viser at så mange som 8 av 10 gravide er plaget med kvalme og at halvparten av alle gravide kaster opp. Det finnes flere råd om hvordan svangerskapskvalmen kan lindres.

  PharmaSafe. 

 • Såre brystknopper

   - De fleste mødre opplever at brystknoppene blir såre de første dagene etter at de har begynt å amme. Dette gir seg vanligvis i løpet av den første uken. Hos noen forblir brystknoppene såre, og ammingen oppleves som ubehagelig eller smertefull.

  PharmaSafe. 

 • Søvnhygiene hos barn

   - Søvn er viktig for helse og utvikling. Kunnskap hos foreldre om barns søvnvaner kan forebygge søvnproblemer.

  PharmaSafe. 

(http://www.helsebiblioteket.no/pasientinformasjon/barn-og-unge?index=20&list-front-page-content=245357&list-result-look=type-2-publisher&submenu=type-1)