Ungdomshelse i en digital verden

Ungdom lever en stor del av sine liv i en digital verden. Det er spill (særlig for gutter), og det er sosiale medier (særlig for jenter). Digitale helsetilbud finnes også, som legekonsultasjon og som chattegrupper.
Ungdomshelse i en digital verden
Til tross for høy digital kompetanse har ungdommer problemer med å finne og navigere mellom ulike tjenester og informasjonskilder, ifølge rapporten. Ill.foto: Colourbox. Foto: Colourbox
Britt-Ingjerd Nesheim
Publisert 30. mai 2018 | Sist oppdatert 21. februar 2024

Helse- og omsorgsdepartementet har gitt Helsedirektoratet et oppdrag om å utrede samordning av digitale helse- og informasjonstjenester rettet mot ungdom. Det er etablert en prosjektgruppe under navnet DIGI-UNG for å gjennomføre oppdraget. DIGI-UNG er et samarbeid mellom Helsedirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og Direktoratet for e-helse.

Resultatet av dette er nå utgitt som en rapport. I en innledende fase er det gjennomført en del innsiktsarbeid for å hente inn innspill fra ungdommer og aktører som tilbyr helsefremmende digitale tjenester til målgruppen (del 1). Basert på innspillene er det foreslått en samordningsmodell og en plan for implementering (del 2). 

En av hovedkonklusjonene i rapporten er forslag om et helhetlig, digitalt forløp fra helsefremmende informasjonstjenester med lav terskel til fullverdig digital helsehjelp, med nettstedet ung.no som hovedinngang.

Rapporten inneholder også en oversikt over de chattetjenestene som allerede finnes.

Les rapporten: Ungdomshelse i en digital verden