Viser 1 - 12 av totalt 12
  • kirurg på operasjonssal

Følg med i Helsebibliotekets tidsskrifter om nevrokirurgi

- Helsebiblioteket abonnerer på et stort antall tidsskrifter, deriblant også flere viktige nevrokirurgi-tidsskrifter.

• Rullestolbruker, bare hånd synlig.

Hjelpemiddeldatabasen - gjør livet litt lettere

- I Hjelpemiddelbasen finner du informasjon om hjelpemidler som kan være nyttige for personer med nedsatt funksjonsevne.

• Bilde av rullator fra stock.xchng

Hvem kan søke om hjelpemidler?

- Pasienten må ha en varig (over to år) og vesentlig redusert funksjonsevne for å kunne søke om hjelpemidler.

• anestesi

Ny spesialitet i UpToDate: anestesiologi

- Oppslagsverket UpToDate har flere spesialiteter. Den nyeste i rekken er anestesiologi.

• UptodateWhatsNew

Nyheter om kirurgi i UpToDate

- Oppslagsverket UpToDate har en egen tjeneste "What's new in general surgery" som gir deg en rask oppdatering av hva som har skjedd innen faget de siste månedene.

• UpToDate-logo (listebilde)

Nyheter som forandrer praksis

- Har du sett «Practice Changing Updates»-seksjonen i oppslagsverket UpToDate? Her finner du ny forskning som UpToDate-redaksjonen forventer vil ha betydning for hvilke råd klinikere gir til sine pasienter.

• Risiko for misbruk av opioider etter operasjon

- Tidsskrift for Den norske legeforening hadde i 2018 en artikkel om risiko for misbruk av opioider etter kirurgi. Artikkelen omhandlet en stor amerikansk studie som konkluderte med at 0,6 prosent av alle opererte pasienter som har fått opioider,  utvikler et misbruk.

• anestesi

Sentrale anestesitidsskrifter tilbake i Helsebiblioteket

- Da oljeprisen og kronekursen falt, måtte Helsebiblioteket kutte i tidsskrifttilbudet for å spare penger. Det førte til at Lippincott-pakken, med mange av våre beste tidsskrifter forsvant.

• _DSC7221_KaiMyhre.com®

Tidsskrifter om kirurgi

- Listen nedenfor inneholder lenker til løpende tidsskrifter innen kirurgi. Noen av tidsskriftene har Helsebiblioteket kjøpt abonnement på, mens andre er open access.

• 8.1.2010

UpToDate – slik bruker du oppslagsverket

- Det kliniske oppslagsverket UpToDate er fritt tilgjengelig for alle i Norge. En video fra Helsebiblioteket viser deg hvordan du bruker oppslagsverket.

• kirurger

Viktige kirurgitidsskrifter tilbake i Helsebiblioteket

• UptodateWhatsNew

What's new in surgery - tjeneste fra UpToDate

- I oppslagsverket UpToDate finner du seksjonen "What's New" med nyheter fra medisinske og kirurgiske fagområder. "What's New" er et godt verktøy for alle som vil følge utviklingen innen kirurgi.

(/kirurgi/aktuelt)