Pasientinformasjon fra BMJ Best Practice og PharmaSafe som du kan gi til pasienter og pårørende.

Viser 21 - 28 av totalt 28
 • Overvekt – hvordan gå ned i vekt

   - Å gå ned i vekt er ikke alltid lett, men sunne kostholdsendringer hjelper. Regelmessig mosjon kan også bidra.

  BMJ Publishing Group. 

 • Overvekt – legemidler og kirurgi

   - Helseskadelig overvekt kan behandles med legemidler og kirurgi dersom anbefalte livsstilsendringer ikke har ført frem.

  BMJ Publishing Group. 

 • Paracetamolforgiftning

   - De færreste får varig mén etter en overdose med paracetamol, men forgiftningen kan forårsake varig leverskade eller være dødelig. Er du bekymret for at du selv eller noen andre har tatt for mye paracetamol, må du kontakte lege straks.

  BMJ Publishing Group. 

 • Pleuravæske

   - Pleuravæske oppstår når væske samles i mellomrommet mellom lungen og brystveggen. Det er ofte forårsaket av en underliggende sykdom. Behandlingen avhenger av hva som er årsaken til pleuravæsken.

  BMJ Publishing Group. 

 • Sirkulasjonssvikt i tarmen (tarmiskemi)

   - Sirkulasjonssvikt i tarmen (tarmiskemi) oppstår når blodtilførselen til tarmene blir begrenset. Det kan komme plutselig eller utvikle seg over tid. Behandling kan hjelpe mange, men ubehandlet er tarmiskemi en alvorlig tilstand som kan være livstruende.

  BMJ Publishing Group. 

 • Skrumplever (levercirrhose)

   - Skrumplever er arrdannelse i leveren forårsaket av langvarig leversykdom. Behandling kan forhindre mer skade.

  BMJ Publishing Group. 

 • Svangerskapskvalme

   - Svangerskapskvalme er en av de vanligste plagene hos gravide. Studier viser at så mange som 8 av 10 gravide er plaget med kvalme og at halvparten av alle gravide kaster opp. Det finnes flere råd om hvordan svangerskapskvalmen kan lindres.

  PharmaSafe. 

 • Ulcerøs kolitt

   - Ulcerøs kolitt er en kronisk betennelsestilstand i tykk- og endetarm. Vanlige symptomer er smerter og blodig diaré. Behandlingen avhenger av blant annet alvorlighetsgrad på sykdommen.

  BMJ Publishing Group. 

(/pasientinformasjon/mage-og-tarm?index=20&list-front-page-content=245357&list-result-look=type-2-publisher&submenu=type-1)