Tilgang til UpToDate fra 1. mai 2020

Fra 1. mai krever UpToDate at du registrerer deg for å få tilgang til oppslagsverket. Litt tungvint kanskje, men vi har også en gladnyhet: UpToDate blir tilgjengelig som gratis app for alle norske brukere!

hånd som holder mobiltelefon
Nå får du tilgang til UpToDates app. Ill.foto: Colourbox.

Saken oppdatert 26.03.2020: Vi har fått en måneds utsettelse. Endringen av tilgang til UpToDate skjer først fra 1.mai.

Personlig innlogging kortversjon

På kontoret (forutsatt at arbeidsgiver er registrert hos Helsebiblioteket)::

1. Gå til uptodate.com
  2. Klikk på register og opprett brukernavn og passord (enkelt, som du husker)
  3. Nå kan du bruke Uptodate på andre enheter (hjemmePC, mobil og nettbrett)

Hjemme:

1. På mobilen eller nettbrettet: Last ned appen.
  2. På mobilen eller nettbrettet: Logg inn i appen med brukernavnet og passordet som du opprettet på kontoret.

Forklaring

Dette betyr at norske brukere må lage en personlig brukerkonto på UpToDate, og dette må gjøres på en PC som er kjent for Helsebiblioteket fra før. I praksis betyr dette at du må opprette brukernavn og passord på arbeidsplassen  når du registrerer deg første gang. Førstegangsregistrering vil ikke fungere hjemmefra.

Det vil IKKE være nok å være registrert med brukernavn og passord på Helsebiblioteket.no. Du må lage en egen brukerprofil på www.uptodate.com.

Når du er registrert som aktiv bruker, kan du logge deg inn fra andre enheter og bruke UpToDates nettside eller laste ned en liten app som gir direkte online tilgang med mobil. Denne funksjonen går ut etter 90 dager dersom du ikke bruker UpToDate på den PCen du opprettet brukerkontoen på (arbeidsplassen) eller en PC som har samme IP-adresse som denne. Appen gir deg lettere tilgang til UpToDate online, så du slipper å laste ned alt innholdet.

Mobil-app

Dersom du har en Iphone eller Ipad: Gå til App Store og søk opp UpToDate. Last ned appen. Åpne appen og logg inn med brukernavn og passord. Appen vil huske dette.

Dersom du har en Android-telefon eller Android-nettbrett: Gå til Google Play og søk opp UpToDate. Last ned appen. Åpne appen og logg inn med brukernavn og passord. Appen vil huske dette.

Registrering av institusjonstilgang

Ønsker du å sjekke om din arbeidsgiver er registrert hos Helsebiblioteket, er det enklest å åpne www.helsebiblioteket.no. Dersom institusjonen er registrert, vil det vises øverst til høyre på siden "Logget inn fra..."
Dersom du opplever at tilgangen til UpToDate ikke fungerer etter 1. mai når du er på jobb, kan du ta kontakt med arbeidsgiveren din og be om at de registrerer seg hos Helsebiblioteket.

Institusjoner som ønsker tilgang til Helsebibliotekets ressurser, kan få det ved å sende en epost til: redaksjonen@helsebiblioteket.no. Eposten må inneholde navn og adresse til institusjonen, kontaktinformasjon til en person som kan svare på henvendelser fra Helsebiblioteket og institusjonens eksterne IP-adresse(r).

Alle offentlige institusjoner innen primær- og spesialisthelsetjenesten, offentlig helseforvaltning og offentlige institusjoner som leverer helseutdanning får tilgang. Private firmaer, stiftelser og lignende kan også i noen tilfeller få tilgang. Da kreves det som regel at man har en avtalefestet funksjon som gjør at firmaets tjenester er en integrert del av det offentlige helsetilbudet.

Fastlegekontorer og andre som får sin Internett-tilgang levert av NHN trenger ikke å sende inn noe til Helsebiblioteket. De får tilgang automatisk. De må fremdeles registrere en bruker i UTD for å bruke det utenfor kontoret.

Dersom du driver et lite firma eller enkeltpersonforetak, må du sikre at du har en fast IP-adresse. Kontakt internettleverandøren din om dette.

Relevante søkeord: UpToDate, app, oppslagsverk

ikke