Her finner du systematiske oversikter om schizofreni og psykose

Systematiske oversikter på Schizofreni og psykose-sidene er nylig gjennomgått og oppdatert av redaksjonen. Oversiktene viser kunnskapsgrunnlaget for ulike behandlinger og tiltak mot schizofreni og psykose.

Her finner du systematiske oversikter om schizofreni og psykose
Oppsummert forskning gir sikrere informasjon om hvor godt et tiltak virker, sammenlignet med enkeltstudier. Ill.foto: Colourbox.
Publisert 07. mai 2024 | Sist oppdatert 07. mai 2024

Systematiske oversikter er sammendrag av forskning: Først innhentes all mulig relevant forskning om et tiltak gjennom en grundig søkestrategi. Dernest fjernes alle studier som ikke er relevante eller holder høy nok kvalitet. Til slutt konkluderer forskerne med hvor godt tiltaket ser ut til å virke, og i hvilken grad en kan stole på forskningen som er funnet.

Blant de nyeste oversiktene finner du:

Siden Helsebiblioteket startet opp i 2006, har vi samlet retningslinjer, skåringsverktøy, oppsummert forskning, pasientinformasjon og andre viktige ressurser på en rekke felter innenfor psykisk helse. Du kommer til psykisk helse på Helsebiblioteket ved først å klikke på Sykdom og behandling og deretter på Psykisk helse.

Vi begrenser oss til Cochrane Library og FHI når det gjelder oppsummert forskning.  Oppsummert forskning i Cochrane Library er fritt tilgjengelig, med unntak av det som har kommet ut de siste tolv måneder. Sammendragene er imidlertid tilgjengelige. Det er også lett å finne dem i PubMed.

Dersom noe skulle mangle, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Dette er en oppdatert utgave av en artikkel som stod i PsykNytt i 17.04.2023