Ny nettportal for barn og unges psykiske helse og barnevern (NAPHA)

De fire kunnskapssentrene som arbeider med barn og unges psykiske helse og barnevern i Norge tilbyr nå et nytt nettsted som gir tilgang til alle deres aktiviteter og tilbud. 

Ny nettportal for barn og unges psykiske helse og barnevern (NAPHA)
foreldre og barn med nettbrett og pc Kunnskapombarn.no inneholder blant annet forskning og faglige artikler. Ill.foto: Colourbox.
Publisert 29. november 2022 | Sist oppdatert 29. november 2022

På Verdensdagen for psykisk helse, 10.oktober, lanserte de regionale kunnskapssentrene RBUP Øst og Sør, RKBU Nord, RKBU Midt-Norge og RKBU Vest, nettstedet Kunnskapombarn.no. På nettsidene presenterer de fagstoff og nyttige verktøy om barn og unges psykiske helse og barnevern.

– Vi håper at denne siden skal gjøre det lettere for både ansatte i barnevern, skole, barnehage, helsetjenester og andre å finne aktuelt fagstoff som kan støtte dem i det viktige arbeidet de gjør, forteller lederne fra de fire sentrene, Ann Heidi Nebb (RKBU Vest), Monica Martinussen (RKBU Nord), Marit By Rise (RKBU Midt) og Kaja Kierulf (RBUP Øst og Sør).

Kunnskapombarn.no inneholder forskning, undervisningstilbud og faglige artikler som kan støtte deg som møter barn, unge og familier i ditt arbeid.  Siden inneholder også informasjon om tiltak og måleinstrumenter, og kunnskapsressurser som TiltakshåndbokaUngsinnPsykTestBarn og IN SUM er tydelig presentert og forklart på nettsiden.

– Ved å samle oss fire kunnskapssentre, håper vi at vi kan gjøre det lettere for tjenestene å finne nyttig stoff om barn og unges psykiske helse og barnevern i hele Norge, sier senterlederne.

Sentrene oppfordrer til å dele lenken til nettsiden kunnskapombarn.no på relevante nettsider.

Les mer: Ny nettportal for barn og unges psykiske helse og barnevern (NAPHA Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid)

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.