Oppdaterte danske retningslinjer innen psykisk helse og rus

Den danske Sundhedsstyrelsen har det siste året publisert en rekke nye retningslinjer innen psykisk helse og rus og avhengighet.

Helsebiblioteket har samlet retningslinjer ett sted. Ill.foto: HelleM, iStockphoto

Nye danske retningslinjer bruker norsk app. Ill.foto: HelleM, iStockphoto

De nye danske retningslinjene er laget ved hjelp av det norsk-initierte forfatterverktøyet MAGIC app. Dette verktøyet gir mer kortfattede, kunnskapsbaserte retningslinjer som er lettere å bruke.

De ferdige retningslinjene som er lagt ut foreløpig, er:

I tillegg er en høringsversjon av National klinisk retningslinje for behandling af angst hos børn og unge tilgjengelig, og Aarhus Universitetshospital har lagt ut en retningslinje for effekt av behandling for spillavhengighet, eller  Effekten af behandlingsmetoder indenfor ludomani som det heter på dansk.

MAGIC app er et non profit forskningsinitiativ fra norske leger for å lage mer konsise retningslinjer, og akronymet MAGIC står for «MAking Grade an Irrestible Choice». Grade er et system for å vurdere evidens. I dag har MAGIC-prosjektet medarbeidere i en rekke land. MAGIC-prosjektet ledes av den norske legen Per Olav Vandvik.

Aktuell lenker:

MAGIC project

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.

Les mer om angst, barn og ungdom, ikt, retningslinjer, rus og avhengighet og schizofreni og psykose, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(http://www.helsebiblioteket.no/psykisk-helse/aktuelt/oppdaterte-danske-retningslinjer-innen-psykisk-helse-og-rus)