E-læringsprogram skal lette samarbeidet mellom helse og politi (NAPHA)

Innholdet i e-læringsprogrammet er basert på en revidert utgave av rundskrivet «Helsetjenestens og politiets ansvar for personer med psykisk lidelse – oppgaver og samarbeid». Målet er at innholdet skal operasjonaliseres både i helsetjenestene og i politiet.

E-læringsprogram skal lette samarbeidet mellom helse og politi  (NAPHA)
Bedre samarbeid skal sikre minst mulig tvang. Ill. foto: Colourbox.
Publisert 01. oktober 2024 | Sist oppdatert 30. september 2024

Hanne Wilhelmsen Giske

– Samarbeid knyttet til psykisk helse er et av de viktigste samarbeidene.

Det sa helsedirektør Bjørn Guldvog under lanseringen av Helsedirektoratet og Politidirektoratets nye e-læringsprogram i juni.

Ta e-læringskurset her

Målet med e-læringen er at rundskrivet skal bli operasjonalisert for, som helsedirektøren påpekte under lanseringen, er det viktig med godt samarbeid som sikrer minst mulig tvang, samt at det utveksles nødvendig informasjon mellom etatene i så stor grad som lovverket tillater.

E-læringsprogrammet er et felles opplæringsprogram utviklet av Nasjonalt kompetansesenter for helsetjenestens kommunikasjonsberedskap (KoKom) på vegne av Helsedirektoratet og Politidirektoratet.

E-læringsprogrammet er:

  • interaktivt
  • case-basert
  • utformet med en praktisk tilnærming

Beregnet tidsbruk på gjennomgang av programmet er ca. én time, og programmet vil blant annet inngå i politiets grunnutdanning.

Nederst på denne siden på Helsedirektoratets nettsider, under fanen Opplæringsmateriell, finner du lenke til programmet: Helsetjenestens og politiets ansvar for personer med psykisk lidelse – oppgaver og samarbeid – Helsedirektoratet

Innholdet i e-læringsprogrammet er basert på rundskrivet Helsetjenestens og politiets ansvar for personer med psykisk lidelse – oppgaver og samarbeid som er en revisjon av rundskrivet 2012/007 (IS-5/2012) som kom i 2012.

KIlde: Nytt praksisnært e-læringsprogram skal bidra til å lette samarbeidet mellom helse og politi  – NAPHA Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid