Filmer om samtykkekompetanse (Norsk psykiatrisk forening)

For tredje år på rad var det på årets Faglandsråd 17. og 18.april premiere på filmer laget i samarbeid av Norsk forening for allmennmedisin og Norsk psykiatrisk forening. Temaet for årets tre filmer er vurdering av samtykkekompetanse.

Filmer om samtykkekompetanse (Norsk psykiatrisk forening)
De tre filmene er laget spesielt for fastleger som ønsker økt kunnskap om å vurdere samtykkekompetanse. Ill. foto: Colourbox
Publisert 14. mai 2024 | Sist oppdatert 13. mai 2024

Anne Kristine Bergem

Se filmene her

Tredje året på rad

I 2022 presenterte NFA og Npf en informasjonsfilm om vurderinger ved innleggelse i psykisk helsevern. I 2023 var henvisninger til poliklinisk utredning og behandling temaet for to filmer. Årets tre nye filmer har som formål å gi informasjon og skape refleksjon omkring vurdering av samtykkekompetanse, spesielt for fastleger. Andre vil forhåpentligvis også kunne ha nytte av filmene.

Etter mal fra de tre tidligere filmene, er også manusene til de tre nye filmer laget av en spesialist i allmennmedisin, Elisabeth Stura, og en spesialist i psykiatri, denne gangen Live Sanderud, i samarbeid med prosjektleder Anne Kristine Bergem.

Illustrasjonene i alle seks filmene er laget av Eivind Mo Andreassen, som tegner ved siden av psykologstudiene. Lydopptak og produksjon er gjennomført av Ole Kristian Andreassen, paramedisiner, podcaster og selvlært produsent. Tilskuddet til de tre nye filmene har vært 60 000 kr, og den økonomiske støtten er gitt av Legeforeningens kvalitetsfond.

Les hele saken og se filmene her: Filmer om samtykkekompetanse (Norsk psykiatrisk forening)