Artikkelarkiv

Viser 1 - 20 av totalt 30
  • Videobibliotek for allmennleger

- Helsebiblioteket.no har laget et videobibliotek for praktiske ferdigheter i videre- og etterutdanningen i allmennmedisin.

• Helsebiblioteket.no hovedsiden - skjermbilde 3. juni 2016

Helsebiblioteket.no 10 år

- For 10 år siden var det svært ulik tilgang på kunnskapskilder i ulike deler av helsetjenesten. 6. juni 2006 ble Helsebiblioteket.no lansert, og med det ble de største forskjellene utjevnet.

• Livvidde

Livvidde, hoftevidde og risiko for hjertesykdom

- En ny norsk studie publisert i det anerkjente tidsskriftet Obesity viser sammenheng mellom stor livvidde hos på forhånd friske kvinner og risiko for akutt hjerteinfarkt.

• Medisinske og helsefaglige termer på norsk og engelsk

- Helsebiblioteket.no i Folkehelseinstituttet oversetter Medical Subject Headings (MeSH) til norsk.

• Sykdommer A–Å

- Alfabetisk liste over sykdommer og medisinske problemstillinger. Velger du en av dem, starter et søk i Helsebibliotekets søkemotor. Søkemotoren søker i et stort antall pålitelige kilder.

• Liten jente ser seg selv i speilet med ny kjole

Helsebiblioteket.no i ny drakt

- Du har sannsynligvis lagt merke til at Helsebiblioteket.no har skiftet utseende de siste ukene.

• Micromedex-appene: Slik får du tilgang

- Micromedex er et av Helsebibliotekets største oppslagsverk om legemidler. Det omfatter også flere apper for mobile enheter. Du kan få gratis tilgang til appene ved å benytte spesielle passord.

• Helsebibliotekets søk

- Helsebiblioteket crawler et stort antall kilder og inkluderer dem i sin indeks. Det betyr at du søker i mange kilder samtidig når du søker i Helsebiblioteket.no.

• Foto: Helsebiblioteket

BMJ Best Practice som gratis app

- Helsebiblioteket.no tilbyr det kliniske oppslagsverket BMJ Best Practice til alle med norsk IP-adresse. Alle brukere i Norge har også mulighet til å laste ned oppslagsverket som app til smarttelefon og nettbrett – helt gratis.

• Legemiddelutregningsappen - appikon

Appen for legemiddelutregning er utvidet og forbedret

- Helsebiblioteket.no og Statens legemiddelverk har lansert en ny versjon av appen «Legemiddelutregning». Den nye utgaven omfatter også fortynninger og utregninger der dosen er oppgitt per minutt eller time.

• Nye pasientbrosjyrer fra BMJ

- De nye pasientbrosjyrene fra BMJ Best Practice dekker temaene jernmangelanemi, spontanabort og trigeminusnevralgi.

• Retningslinjer for antibiotikabruk på nett

- Nasjonale faglige retningslinjer for antibiotikabruk i primærhelsetjenesten er nå lansert i nettversjon på Helsebiblioteket.no. Retningslinjene er revidert i 2013.

• _DSC7746_KaiMyhre.com®

Micromedex i Helsebiblioteket fra januar 2014

- Legemiddeloppslagsverket Micromedex blir fra årsskiftet fritt tilgjengelig for alle i Norge. Samtidig går oppslagsverket Lexicomp ut.

• UpToDate-logo (listebilde)

Nyheter som forandrer praksis

- Har du sett «Practice Changing Updates»-seksjonen i oppslagsverket UpToDate? Her finner du ny forskning som UpToDate-redaksjonen forventer vil ha betydning for hvilke råd klinikere gir til sine pasienter.

• Veileder i pediatri - appikon

Gratis app og oppdaterte veiledere for barneleger

- Pediatriveilederne fra Norsk barnelegeforening er oppdatert i nettversjon på Helsebiblioteket.no. I tillegg er veilederne lansert som en gratis applikasjon for smarttelefoner og nettbrett.

• Legemiddelutregningsappen - appikon

Appen «Legemiddelutregning» kan bedre pasientsikkerheten

- Å beregne riktig medisinmengde kan være livsviktig. For å hjelpe sykepleiere og annet helsepersonell, lanserer nå Helsebiblioteket.no og Statens legemiddelverk appen «Legemiddelutregning».

• CINAHL tilgjengelig i Helsebiblioteket

- Er du på jakt etter sykepleieforskning eller kvalitative studier om pasienterfaringer? CINAHL kan være databasen for deg!

• Foto: Helsebiblioteket

Legevakthåndboken – nå også som app

- Legevakthåndboken, en praktisk håndbok for helsepersonell, kan nå lastes ned som applikasjon til smarttelefoner og nettbrett – helt gratis.

• lungeus

Legevakthåndboken gratis på Helsebiblioteket.no

- I den nye utgaven av Legevakthåndboken finner du raskt informasjon om symptomer, sykdommer og håndtering av disse, samt råd om livreddende behandling og håndtering av skader og ulykker.

• Illustrasjon til nettkurs om helseforskningsloven (18.6.2012)

Gratis kurs om helseforskningsloven

- Lurer du på når samtykke fra deltakerne i en studie er nødvendig? Eller hvilke krav som gjelder ved lagring av data? Dette vil du få svar på ved å ta nettkurset om helseforskningsloven.

(http://www.helsebiblioteket.no/om-oss/artikkelarkiv)