Helsebiblioteket.no i ny drakt

Du har sannsynligvis lagt merke til at Helsebiblioteket.no har skiftet utseende de siste ukene.

Liten jente ser seg selv i speilet med ny kjole
Helsebiblioteket håper at også andre vil like det nye utseendet. Ill.foto: Colourbox

Mens mobilbrukere tidligere ble sendt til en spesialversjon av Helsebiblioteket.no, får de nå servert samme nettsted med samme innhold og design, uavhengig av skjermstørrelse eller enhet. Det nye designet er såkalt «responsivt», som betyr at elementene på siden tilpasser seg skjermstørrelsen automatisk. Brukeropplevelsen blir dermed lik uansett om du bruker mobil, nettbrett eller vanlig PC/Mac.

Gradvis omlegging til nytt design

Omleggingen til nye sider har gått over lang tid, og du har kanskje lagt merke til at nytt og gammelt design har kommet litt om hverandre. Årsaken er at vi har lansert én og én bit i det stille, nedenfra og opp, så å si. De første sidene var klare i nytt design tidlig i november, mens forsiden først ble lansert i ny drakt i begynnelsen av februar. Det har gitt oss bedre tid og mer fleksibilitet til å gjøre justeringer underveis i prosessen, noe vi ikke hadde kunnet gjøre hvis vi hadde satset på å lansere hele nettstedet i ny design på én gang.

Strengere utvalg

Parallelt med at vi har lagt om designet har vi ryddet i innholdet. Vi har gjort et strengere utvalg slik at det blir enklere for deg som bruker å finne de beste ressursene – og enklere for oss å holde nettstedet oppdatert.

Vi er nå stort sett ferdige med lansering av de nye, mobilvennlige sidene, men det er to unntak. Søkemotoren fungerer fortsatt best på PC-skjermer, og de nettbaserte retningslinjene som er publisert på Helsebiblioteket.no har fortsatt det gamle designet. Dette, og mye annet står på listen over ting vi vil jobbe med fremover.

Innspill?

Har du kommentarer til de nye sidene? Forslag til forbedringer? Da hører vi gjerne fra deg! Ring oss på telefon 464 00 486 eller bruk dette skjemaet: http://www.helsebiblioteket.no/om-oss/kontakt-oss.

(http://www.helsebiblioteket.no/om-oss/artikkelarkiv/helsebiblioteket-i-ny-drakt)