Logg inn og registrering

Informasjon om hvordan du logger deg inn på Helsebiblioteket.no.

Mange av kunnskapsressursene du får via Helsebiblioteket.no er tilgjengelig for alle i Norge (nasjonal tilgang). Noen innkjøpte kunnskapsressurser er kun tilgjengelig for innloggede brukere, enten via institusjonens IP-adresse eller pålogget med personlig brukernavn. Alt annet innhold på Helsebiblioteket.no er fritt tilgjengelig for alle, uten innlogging.

Nedenfor får du en forklaring om de ulike tilgangene:

1. Automatisk innlogging

Hvis du er automatisk innlogget fra arbeidsplassen eller institusjonen, er dette markert øverst til høyre i skjermbildet. På større skjermer (f.eks. pcer) står navnet på institusjonen, mens det på mindre skjermer (f.eks. mobiltelefoner) vil være et person-ikon her.

For å få automatisk innlogging på Helsebiblioteket.no, kan institusjoner i helsetjenesten og -forvaltningen og studiesteder innen medisin og helsefag registrere IP-adressene sine hos Helsebiblioteket. IKT-avdelingen eller biblioteket ved institusjonen som ønsker en slik direktetilgang, kan sende en forespørsel på e-post til Helsebiblioteket.no om dette. Husk å oppgi IP-adresser/-serier og kontaktinformasjon til institusjonen og kontaktperson.

2. Personlig innlogging

Dersom du ikke har tilgang fra arbeidsplassen eller for eksempel ønsker å logge inn hjemmefra, kan du logge inn med eget brukernavn og passord (gratis) for å få tilgang til alle kunnskapsressurser. Hvis du ikke har brukernavn og passord fra før, kan du opprette dette selv via en lenke på denne logg inn-siden. Her vil du også få hjelp hvis du har glemt passordet ditt.

Merk at innlogging fra utlandet (utenlandske IP-adresser) ikke vil fungere.

Endre i brukerprofilen din

Når du er logget inn med personlig brukernavn og passord, finner du brukerprofilen din ved å klikke på navnet ditt (på større skjermer) eller person-ikonet (på mindre skjermer) øverst til høyre i skjermbildet.

Her kan du redigere i profilen, for eksempel endre e-postadresse eller velge om du vil motta nyhetsbrev. Du kan også endre passord herfra.

Ønsker du å endre brukernavnet ditt, må du kontakte brukerstøtte.

(http://www.helsebiblioteket.no/om-oss/hjelp/logg-inn-og-registrering)