Verdensdagen for mental helse er 10. oktober

I anledning Verdensdagen for mental helse 10. oktober minner vi om Helsebibliotekets ressurser for psykisk helse. Helsebiblioteket har siden starten i 2006 satset sterkt på psykisk helse, og har i dag spesialsider for over 20 spesialområder. 

Verdensdagen for mental helse er 10. oktober
Verdensdagen for psykisk helse har vært feiret i 25 år. Foto: Colourbox
Publisert 03. oktober 2023 | Sist oppdatert 05. oktober 2023

Spesialområdene på Helsebiblioteket er:

Relevante samlinger av fagstoff

Hvert av disse spesialområdene utgjør et lite bibliotek som skal være relevant for deg som arbeider innen feltet. Vi har samlet skåringsverktøy, retningslinjer og veiledere, og mange andre viktige ressurser til hvert av spesialområdene. For hvert av områdene presenterer vi også nyheter fra norske og internasjonale kilder. Ideen er at du som arbeider med for eksempel barns psykiske helse eller rus og avhengighet skal finne mye av det du har bruk for på Vi foretar en faglig vurdering av de kildene vi skriver om eller lenker til.

Overvåker forskning

Innenfor psykisk helse overvåker vi oppsummert forskning, først og fremst Cochrane Library, slik at du finner oppdatert kunnskap på spesialfeltene. Vi oversetter titlene på forskningsrapportene til norsk slik at de blir lette å finne gjennom søk.

Helsebiblioteket abonnerer på oppslagsverkene UpToDate, Legevakthåndboken og BMJ Best Practice. Fra sistnevnte oversetter vi pasientbrosjyrer og tilpasser dem norske forhold.

Mottoet for årets verdensdag er “Vi trenger å høre til”. Verdensdagen for psykisk helse har blitt feiret i 25 år, og hvert år er det mange lokale arrangementer. Gå inn på https://www.verdensdagen.no/markeringer for å se om det er noen arrangementer i ditt nærområde.

Relevante søkeord: verdensdagen for psykisk helse, Helsebiblioteket, retningslinjer,  veiledere, skåringsverktøy, oppsummert forskning, oppslagsverk, arrangementer