Alle pasientinformasjonsbrosjyrene

Pasientinformasjon fra BMJ Best Practice og PharmaSafe som du kan gi til pasienter og pårørende.

Dine valg

 •  (232)
Fjern mine valg
Viser 41 - 60 av totalt 232
 • Bronkitt (akutt)

   - Akutt bronkitt er en forbigående infeksjon i slimhinnene i luftrøret og bronkiene. Det vanligste kjennetegnet er vond hoste. Tilstanden går ofte over av seg selv etter noen uker, men noen trenger legebehandling.

  BMJ Publishing Group. 

 • Brystbetennelse – mastitt

   - Brystbetennelse er vanlig blant kvinner som ammer og kan være svært smertefullt. Betennelsen går vanligvis over av seg selv, men noen trenger antibiotikabehandling.

  BMJ Publishing Group. 

 • Brystsmerter – stabil angina pectoris

   - Stabil angina betyr belastningsrelaterte brystsmerter fra hjertet. Smertene forsvinner vanligvis med hvile eller ved hjelp av legemidler. For noen kan det bli nødvendig med kirurgi.

  BMJ Publishing Group. 

 • Brystsmerter – ustabil angina

   - Ustabil angina krever øyeblikkelig hjelp med innleggelse på sykehus. Tilstanden arter seg oftest som brystsmerter og kan være vanskelig å skille fra hjerteinfarkt. .

  BMJ Publishing Group. 

 • Bukspyttkjertelkreft

   - Bukspyttkjertelkreft er en alvorlig sykdom. Blir kreften oppdaget i tidlig stadium, kan det være mulig å operere den bort. Men har sykdommen kommet lengre, finnes det behandlinger som kan bremse sykdommen og gi lengre levetid.

  BMJ Publishing Group. 

 • Bulimi

   - Bulimi (bulimia nervosa) er en spiseforstyrrelse som kjennetegnes av overspising etterfulgt av fremprovosert oppkast, bruk av avføringsmidler eller overtrening. Det viktigste du kan gjøre for å bli frisk er å søke hjelp.

  BMJ Publishing Group. 

 • Crohns sykdom

   - Crohns sykdom er en kronisk tarmsykdom som kan gi alvorlige komplikasjoner. De vanligste symptomene er diare og magesmerter. Legemidler kan holde symptomene i sjakk, men noen trenger også kirurgisk behandling.

  BMJ Publishing Group. 

 • Cushings syndrom

   - Cushings syndrom skyldes høye nivåer av hormonet kortisol. Årsaken til overproduksjonen kan være langvarig behandling med kortikosteroider eller svulst i hypofysen eller i binyrene. Prognosen er vanligvis god når den underliggende årsaken behandles.

  BMJ Publishing Group. 

 • Cyster på eggstokkene

   - De fleste cyster på eggstokkene er små, ufarlige og går bort uten behandling. Større cyster kan føre til ubehag eller smerte. En sjelden gang kan årsaken til cyste på eggstokken være eggstokkreft. Dette oppstår hyppigere hos eldre kvinner.

  BMJ Publishing Group. 

 • Cøliaki

   - Har du cøliaki kan du bli du syk av å spise mat som inneholder gluten. Sykdommen er kronisk, men de fleste blir symptomfrie med et glutenfritt kosthold..

  BMJ Publishing Group. 

 • Demens - hva er demens?

   - Det viktigste kjennetegnet på demenssykdom er hukommelsessvikt. Andre kjennetegn er gradvis kognitiv svikt som gjør det vanskelig å mestre hverdagen. Alzheimers sykdom er den vanligste demenssykdommen.

  BMJ Publishing Group. 

 • Denguefeber

   - Denguefeber er en virusinfeksjon som spres av mygg i noen deler av verden. De fleste blir helt bra av seg selv, men noen får alvorlige symptomer og trenger sykehusbehandling.

  BMJ Publishing Group. 

 • Depresjon hos barn og ungdom

   - Depresjon kan ramme mennesker i alle aldre, også barn og tenåringer. Vanlige symptomer er nedstemthet, irritabilitet, økt søvnbehov og manglende interesse for aktiviteter som barnet eller tenåringen vanligvis liker. Det finnes ulike behandlinger som kan hjelpe.

  BMJ Publishing Group. 

 • Depresjon hos voksne

   - En depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Depresjon er en sykdom som påvirker hverdagen din negativt over uker eller måneder. Men det finnes gode behandlinger.

  BMJ Publishing Group. 

 • Diabetes type 1

   - Diabetes type 1 er en livsvarig tilstand som kan føre til alvorlige helseproblemer. Men med insulinbehandling og en sunn livsstil kan de fleste leve et normalt liv.

  BMJ Publishing Group. 

 • Diabetes type 2 og insulinbehandling

   - Dersom du har problemer med å holde blodsukkeret under kontroll ved hjelp av tilpasset livsstil og tabletter, kan du trenge insulinbehandling.

  BMJ Publishing Group. 

 • Diabetes type 2 – behandling

   - Har du diabetes type 2, kan et sunt kosthold og livsstilsendringer bidra til å holde sykdommen i sjakk. Mange trenger også legemidler for å kontrollere blodsukkeret.

  BMJ Publishing Group. 

 • Diabetes type 2 – selvhjelp

   - Har du diabetes type 2, kan livsstilsendringer, regelmessige kontroller og oppfølging av lege holde deg frisk.

  BMJ Publishing Group. 

 • Diabetes type 2: Hva er det?

   - Diabetes type 2 er en kronisk tilstand med forhøyet blodsukker der kroppen enten lager for lite insulin eller så virker ikke insulinet som det skal. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk.

  BMJ Publishing Group. 

 • Diabetisk ketoacidose

   - Diabetisk ketoacidose er en komplikasjon av diabetes, og trenger umiddelbar behandling. De fleste blir helt bra etter behandlingen, men tilstanden er alvorlig og kan være dødelig. .

  BMJ Publishing Group. 

(/pasientinformasjon/alle-brosjyrer/?filter-id=emne-utgiver&index=40&layout=list-type-2&list-front-page-content=245357&list-result-look=type-2-publisher&publisher=226755&show-list-alphabet=true&submenu=type-1)