Her er anbefalt behandling av ME, smerte og andre lidelser i grenselandet mellom kropp og sinn

Under overskriften «Kropp og sinn» har Helsebiblioteket samlet retningslinjer innen områdene psykosomatikk, smerte, subjektive helseplager og andre temaer. Emnene ligger alle i grenselandet mellom kropp og sinn.

tai chi på stranden

Noen sykdommer virker både på kropp og sinn. Ill.foto: lilly3, iStockphoto

På temaområdet finner du retningslinjer for såvidt ulike emner som ME (kronisk utmattelsessyndrom), psykiske problemer som gir somatiske symptomer hos barnpsykiske problemer hos AIDS-pasienter, depresjon hos kreftpasienter, smerter og palliasjon, og hvordan fysiske sykdommer kan bedres ved psykologiske behandlinger.

Helsebibliotekets samling av retningslinjer inneholder flest norskspråklige retningslinjer, men for psykisk helse-feltet inkluderer vi enkelte retningslinjer på andre skandinaviske språk eller engelsk. Innenfor flere av fagområdene ovenfor finnes det ikke norske retningslinjer.

Aktuelle lenker:

Helsebibliotekets sider for kropp og sinn

Retningslinjer innen området kropp og sinn

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.
Disclaimer: Bildene i PsykNytt er illustrasjonsfoto.

Les mer om kropp og sinn og retningslinjer, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(/psykisk-helse/aktuelt/her-er-anbefalt-behandling-av-me-smerte-og-andre-lidelser-i-grenselandet-mellom-kropp-og-sinn)