Pasientinformasjon fra BMJ Best Practice og PharmaSafe som du kan gi til pasienter og pårørende.

Viser 1 - 5 av totalt 5
 • Brannskader

   - Overfladiske brannskader rammer de øverste lagene i huden. De kan være svært smertefulle, men gror vanligvis uten arrdannelse. Nedkjøling under rennende vann begrenser skaden og er smertestillende.

  BMJ Publishing Group. 

 • Diabetisk ketoacidose

   - Diabetisk ketoacidose er en komplikasjon av diabetes, og trenger umiddelbar behandling. De fleste blir helt bra etter behandlingen, men tilstanden er alvorlig og kan være dødelig. .

  BMJ Publishing Group. 

 • Helseskadelig alkoholbruk

   - Merker du at alkoholinntaket går utover helsen din eller synes du at det er vanskelig å kontrollere forbruket, kan du ha et helseskadelig alkoholforbruk.

  BMJ Best Practice. 

 • Paracetamolforgiftning

   - De færreste får varig mén etter en overdose med paracetamol, men forgiftningen kan forårsake varig leverskade eller være dødelig. Er du bekymret for at du selv eller noen andre har tatt for mye paracetamol, må du kontakte lege straks.

  BMJ Publishing Group. 

 • Pneumothorax – punktert lunge

   - En pneumothorax oppstår når luft kommer inn i spalten mellom brystveggen og en av lungene. Dette kan føre til at en eller begge lungene klapper sammen. Tilstanden kan være farlig, men prognosen er vanligvis god med rask behandling.

  BMJ Publishing Group. 

(/pasientinformasjon/akuttmedisin)