Egen ressursside for deg som arbeider med schizofreni og psykose

Klikk deg inn på schizofreni og psykose – her finner du retningslinjer, skåringsverktøy, oppsummert forskning og mange andre ressurser for deg som jobber med pasienter med schizofreni eller psykose.

par som leser i parken

Helsebiblioteket gir tilgang til en mengde ressurser som kaster lys over vanskelige psykologiske og psykiatriske emner. Ill.foto: Colourbox.

schizofreni og psykose-sidene finner du blant annet Nasjonal retningslinje for utredning, behandling og oppfølging av personer med psykoselidelser og en rekke andre retningslinjer.

Blant skåringsverktøyene finner du:

Oppslagsverk

BMJ Best Practice har et kapittel som heter Assessment of psychoses som kan være et godt utgangspunkt. Schizofreni har fått et eget kapittel.

UpToDate har flere kapitler om psykose. Også her er det eget kapittel om schizofreni.

Helsebiblioteket og psykisk helse

Helsebiblioteket har mye innhold på området psykisk helse. Under www.helsebiblioteket.no/psykisk-helse finner du 22 underemner som alle gir deg fagnyheter, retningslinjer, skåringsverktøy, tidsskrifter og oppsummert forskning på feltet.

Hvert av disse underemnene gir deg tilgang til viktige faglige ressurser.

Oppslagsverkene UpToDate og BMJ Best Practice har gode artikler om psykiske lidelser og behandlingen av dem. Tidsskriftene JAMA Psychiatry og The Journal of nervous and mental disease bringer siste nytt innen faget. Helsebiblioteket abonnerer dessuten på tidsskriftene til den amerikanske psykologforeningen: PsycARTICLES.

Relevante søkeord: schizofreni, psykose, psykoser, retningslinjer, oppslagsverk, tidsskrifter, tester

Dette er en revidert utgave av en artikkel som stod i PsykNytt 15. mai 2017.

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.

Les mer om oppslagsverk, retningslinjer, schizofreni og psykose, skåringsverktøy og tidsskrifter, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(/psykisk-helse/aktuelt/egen-ressursside-for-deg-som-arbeider-med-schizofreni-og-psykose)