Her finner du retningslinjer for voldsforebygging og kriminalomsorg

Du finner retningslinjer for voldsrisikovurdering og forebygging av voldsutøvelse ved å klikke deg inn på Helsebibliotekets sider for psykisk helse og deretter voldsrisiko og kriminalitet.

Demonstrasjon mot vold mot kvinner

Arbeidet mot vold foregår på flere plan. Ill.foto: Mostphotos.

Helsebibliotekets samling av retningslinjer inneholder flest norskspråklige retningslinjer, men for psykisk helse-feltet har vi inkludert enkelte retningslinjer på skandinaviske språk eller engelsk. Samlesiden for retningslinjene innenfor voldsrisiko og kriminalitet inneholder flest norske retningslinjer.

Der finner du blant annet:

Det finnes også retningslinjer for samarbeidet mellom helsetjenesten og rettspleien/kriminalomsorgen:

Norske myndigheter har vedtatt en Opptrappingsplan mot vold og overgrep (2017–2021)

Aktuelle søkeord: retningslinjer, vold, kriminalitet, voldsrisiko, voldsforebygging, voldsrisikovurdering, kriminalomsorg, kriminelle, psykiatri

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.

Les mer om retningslinjer og voldsrisiko og kriminalitet, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(/psykisk-helse/aktuelt/her-finner-du-retningslinjer-for-voldsforebygging-og-kriminalomsorg)