Her finner du retningslinjer ved psykisk utviklingshemming

Helsebiblioteket har samlet norske, svenske og engelskspråklige retningslinjer til bruk ved spørsmål om psykisk utviklingshemming.

Ill.foto: natasa778, iStockphoto

Autismespekterforstyrrelser finnes det mange grader av. Ill.foto: natasa778, iStockphoto

Under denne samlebetegnelsen finner du blant annet Downs syndrom og autismespekterforstyrrelser. Her er samlingen: Helsebibliotekets sider for retningslinjer om psykisk utviklingshemming.

Downs syndrom

Det finnes ingen nasjonal, kunnskapsbasert norsk retningslinje om Downs syndrom. Noen anbefalinger fins imidlertid i Pediatriveilederen, og det finnes dessuten en god svensk retningslinje.

Autismespekterforstyrrelser

Les mer om utviklingsforstyrrelser og retningslinjer, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(/psykisk-helse/aktuelt/her-finner-du-retningslinjer-ved-psykisk-utviklingshemming)