Les gratis: Journal of Eating Disorders

Hvor kan man finne gode artikler om spiseforstyrrelser? Det er ikke så mange spesialtidsskrifter om temaet, så hvilke tidsskrifter bør man følge med i for å være oppdatert?

jente med anoreksi som ser seg i speilet

Pålitelig informasjon om spiseforstyrrelser kan være vanskelig å finne. Ill.foto: Colourbox.

Journal of Eating Disorders er ett av Biomed Centrals (BMC) mange fagfellevurderte tidsskrifter innen medisin. BMCs tidsskrifter er open access, det vil si fritt tilgjengelige for alle. BMC startet i 1999 med å gjøre forskning tilgjengelig for alle. Deres bidrag til å gjøre open access-modellen bærekraftig har vært betydelig.

Journal of Eating Disorders er det første fagfellevurderte open access-tidsskriftet innenfor spiseforstyrrelser, og det finnes i dag få spesialtidsskrifter om temaet. Helsebiblioteket gir delvis tilgang til Eating Disorders fra Taylor and Francis, men det kan også være aktuelt å se på generelle tidsskrifter for å finne stoff om spiseforstyrrelser.

Andre BMC-tidsskrifter som dekker spiseforstyrrelser, er

BMCs flaggskip innen medisin er BMC Medicine. Der vil du også kunne finne en del artikler om spiseforstyrrelser.

Abonnement-tidsskrifter

De store generelle psykiatri-tidsskriftene som JAMA Psychiatry (åpent tilgjengelig for alle i Norge) og The Journal of Nervous and Mental Disease (krever innlogging på Helsebiblioteket) har mange og gode artikler om spiseforstyrrelser.

Relevante søkeord: spiseforstyrrelser, tidsskrifter, anoreksi, bulimi

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.

Les mer om spiseforstyrrelser og tidsskrifter, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(/psykisk-helse/aktuelt/les-gratis-journal-of-eating-disorders)