Ønsker at flere skal tilby hypnose (ROP)

Allmennlege og psykiater Irene Shestopal ønsker seg flere seriøse hypnoterapeuter. Hun har undersøkt effekten av hypnose i behandling av alkoholbrukslidelser.

engstelig eldre mann hos legen

Seriøse hypnoterapeuter er mangelvare i Norge. Ill.foto: Colourbox.

 

Av Frøy Lode Wiig

− Dessverre er hypnoterapeut ikke en beskyttet tittel i Norge. Hvem som helst kan si at de utfører hypnose. Vi trenger flere seriøse hypnoterapeuter, understreker allmennlege og psykiater Irene Shestopal. Det er mer enn ti år siden Shestopal selv fikk øynene opp for hypnose. Hun begynte å bruke hypnose i sin behandling av pasienter, og hennes kliniske erfaring var at hypnose hadde god effekt.

Så begeistret ble Shestopal at hun ønsket å gjennomføre et forskningsprosjekt for å bevise effekten av behandlingsformen.

Det skulle ta mange år, men nå har Shestopal gjennomført og publisert en studie hvor hun sammenligner effekten av hypnose og motiverende intervju i behandling av alkoholbrukslidelser. Hun har samarbeidet tett med NKROPs seniorforsker, Jørgen Bramness, som er medforfatter av studien. Les studien: Effect of Hypnotherapy in Alcohol Use Disorder Compared to Motivational Interviewing: A Randomised Controlled Trial

Les mer: Ønsker at flere skal tilby hypnose (ROP)

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.

Les mer om psykoterapi, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(/psykisk-helse/aktuelt/onsker-at-flere-skal-tilby-hypnose-rop)