Her finner du gratis nettbøker på norsk om spiseforstyrrelser

I nettstedet Bokhylla.no finner du de fleste bøker som er utgitt på norsk mellom år 1900 og 2000.

Ung mann med bøker

Bokhylla.no kan spare deg for mye manuell leting etter bøker. Ill.foto: lisegagne, iStockphoto

Bokhylla.no er Nasjonalbibliotekets prosjekt for å digitalisere norske bøker og gjøre dem tilgjengelige på Internett. Du kan lese bøkene på nett, og det er ganske enkelt å bla i dem, men du kan ikke laste dem ned til pcen din eller skrive dem ut. Det er helt gratis for deg som bruker å lese bøker i Bokhylla.no, og du har tilgang så lenge du er i Norge.

Bokhylla.no har ikke de aller nyeste bøkene i fulltekst, men det er likevel mulig å søke etter dem. Du må da bare endre filteret som du finner til høyre i skjermbildet. Det er som standard satt til "digitalt tilgjengelig". Setter du det til "alt", vil du få treff også i de nyeste bøkene.

Bøkene er vanligvis sortert etter relevans, men du kan også velge å sortere etter utgivelsesår. Du kan også velge bare å se på bøker fra en bestemt periode ved å klikke på årstallene til venstre i skjermbildet.

Når du har søkt opp ei bok og klikket på den, får du opp en erklæring som du må klikke OK på for å få lese boka. Det er helt trygt å klikke, deretter er det bare å lese i vei.

Aktuelle lenker:

Fulltekstbøker om spiseforstyrrelser på norsk i Bokhylla.no

Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.
Disclaimer: Bildene i PsykNytt er illustrasjonsfoto.

Les mer om ikt, pasientinformasjon og spiseforstyrrelser, eller gå til siste nummer av PsykNytt.

(/psykisk-helse/aktuelt/her-finner-du-gratis-nettboker-pa-norsk-om-spiseforstyrrelser)