Seksuell helse

Aktuelt

tenkendekvinneCOLOURBOX17143233

Normal størrelse av ytre kjønnsorganer hos kvinner

At mange menn er opptatt av størrelsen av kjønnsorganet sitt, er velkjent, og kanskje ikke så merkelig – gitt hvor synlig det er. Men mange kvinner lurer også på om de er «normale» eller «pene nok» der nede, noe pågang på plastiske operasjoner vitner om.

Ung jente på helsestasjon for ungdom.

Helsestasjon for ungdom i de fleste kommuner

Fra 2017 har Helsedirektoratet fått på plass en oversikt over hvilke kommuner som har et tilbud om Helsestasjon for ungdom – og det viser seg at 341 kommuner har det.

Leger som diskuterer

PSA-screening for prostatakreft – ny systematisk oversikt

Nasjonale retningslinjer anbefaler ikke PSA-screening. Retningslinjene, som er fra 2015, sier at det er evidens for at systematisk PSA-basert screening og tidlig påvisning av prostatakreft kan redusere prostata-spesifikk dødelighet.

Brett med p-piller og dager påskrevet

P-piller: Vi bør slutte med 7 dagers pause mellom brettene

Helt fra p-pillene kom på markedet på begynnelsen av 60-tallet, var det slik at 21 dager med piller skulle følges av 7 dager uten piller, før en ny syklus ble påbegynt. Årsaken til det var at man mente at kvinner ville synes at det var «riktig» å ha en blødning i måneden.

Helsesøstre har blitt helsesykepleiere

Helseminister Bent Høie og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland kunngjorde 12. september at helsesøstre fra nå av skal hete helsesykepleiere.

(https://www.helsebiblioteket.no/seksuell-helse)