Omsorgsbiblioteket

Logo Omsorgsbiblioteket

Omsorgsbiblioteket er et bibliotek på nett hvor forskning og utviklingsarbeid blir samlet og oppsummert for kommunale helse- og omsorgstjenester. Biblioteket er under kontinuerlig utvikling slik at nye emner og delemner tilkommer jevnlig. Nedenfor ser du hvilke emner som er behandlet i Omsorgsbiblioteket.

Aktuelt

Tina Nabatchi

The who, when, and what of coproduction

Fra tid til annen dukker det opp ord som plutselig får stor fart inn i omsorgstjenesten, ord som blir mye brukt og som antyder en trend eller bevegelse, såkalte «buzzwords» på godt norsk. Synergi, innovasjon, brukermedvirkning og samhandling suste inn i språket vårt og har kommet for å bli. Akkurat nå er det «samskaping» som gjelder.

Bibi-Hølge-Hazelton

Viktig og vanskelig med nysgjerrig kultur

Bibi Hølge-Hazelton er professor i klinisk sykepleie og tilknyttet Sjællands Universitetshospital ved Syddansk universitet. Hun kommer til Den 6. nasjonale konferansen for omsorgsforskning for å snakke om faglig ledelse og utvikling av et anvendelsesorientert forskningsmiljø.

Ellen-Sagengen

Jobber med hendene på ryggen

Brødet, smør og pålegg ligger klart, det er bare å smøre brødskiva si sjøl. Når eldre hjemmeboende i Gran kommune nå får besøk av hjemmesykepleiere, må de regne med å få motivasjon til mer selvhjelp og litt mindre praktisk tilrettelegging.

Randi Stokke

Stolt Randi fikk Publikasjonsprisen

– Skikkelig stas! stråler førsteamanuensis Randi Stokke ved Senter for omsorgsforskning. Hun ble torsdag tildelt NTNUs Publikasjonspris under Innlandets Forskningskonferanse i helse- og sosialfag.

Rigmor Einang Alnes

Pepper og Rigmor kommer til konferansen

Vest på Sunnmøre i Møre og Romsdal ligger den lille industrikommunen Haram og gaper mot storhavet. Kommunen har lang tradisjon for å ta imot polske industriarbeidere, men da Eidet omsorgssenter tok imot den humanoide roboten Pepper var det litt utenom det vanlige.

Pelle Sandstrak

Pelle Sandstrak til den 6. Nasjonale konferansen for omsorgsforskning

Per Anders «Pelle» Sandstrak er født i 1965 i Overhalla i Norge. Den svensk-norske komikeren, skuespilleren og regissøren er mest kjent for stykket «Mr. Tourette og jeg», et stykke som handler om hvordan det er å leve med Tourettes syndrom. Du kan høre Pelle Sandstrak sitt foredrag under Den 6. nasjonale konferansen for omsorgsforskning 24. – 25. oktober.

(https://www.helsebiblioteket.no/omsorgsbiblioteket)